Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Wie wij zijn

Wij zijn een netwerk voor het ontwikkelen van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen.

 

Onze doelstelling:

Het netwerk ter bevordering van Biocyclische-Veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen wil een biologische kringlooplandbouw zonder productiedieren en zonder het gebruik van meststoffen en hulpbronnen van dierlijke oorsprong bevorderen. Het is een brede coalitie van toegewijde burgers, landbouwers en telers, bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de landbouw, handel, verwerking industrie en onderzoek, evenals organisaties die zich inzetten voor dierenrechten en een plantaardige levensstijl. 

Het netwerk adviseert landbouwbedrijven die om willen schakelen naar een biocyclische-veganlandbouw teelt en promoot onder het grote publiek de voordelen van een biocyclische-veganlandbouw. Daarnaast neemt het deel aan
onderzoeksprojecten over gerichte humusopbouw en toename van de bodemvruchtbaarheid door de ontwikkeling van biocyclische humusgrond op puur plantaardige basis.

Telers en verwerkers kunnen gecertificeerd worden volgens het Biocyclic Vegan Standard die zijn opgenomen in de „IFOAM Family of Standards“. De producten zijn vervolgens herkenbaar voor alle consumenten die kiezen voor vegan producten met het biocyclische-vegan kwaliteitslabel.

Lees ook Biocyclische-Veganlandbouw draagt bij aan het bereiken van alle doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's).


 


E-mailen
Bellen